Народному депутату оголосили підозру у заволодінні 320 гектарами державних земель

Народному депутату оголосили підозру у заволодінні 320 гектарами державних земель

Укрінформ
Народному депутату повідомлено про підозру у заволодінні 320 га землі на 123 млн грн.

Про це повідомляють Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро, передає Укрінформ.

“Прокурор за участю детективів НАБУ повідомив народному депутату України про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі збитків на понад 123 млн грн”, - йдеться у повідомленні САП.

Водночас у НАБУ поінформували, що повідомили про підозру ще трьом особам, причетним до скоєння цього злочину, зокрема колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства.

Читайте також: СБУ викрила 16 облгазів на розкраданні державного палива

За даними слідства, у 2016-2019 роках народний депутат, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га, які перебували у постійному користуванні державного підприємства. Вона передбачала, що директор держпідприємства мав відмовитися від права користування землею та звернутися до ГУ Держгеокадастру області з відповідною заявою. Після припинення права користування керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки наперед визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми.

Внаслідок таких дій державі заподіяно понад 123 млн грн збитків.

Читайте також: ВАКС обрав запобіжний захід народній депутатці, яку впіймали на хабарі за перетин кордону

За даними джерел Укрінформу у правоохоронних органах, ідеться про народного депутата Роберта Горвата (депутатська група "Довіра").

Укрінформ звернувся по коментар до групи "Довіра" та намагається отримати коментар адвокатів парламентарія.

Як повідомлялося, 10 жовтня правоохоронці повідомили чинному народному депутату про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-