Переговори про вступ: Стефанчук каже, що Україна отримає оцінку від ЄС найближчими днями

Переговори про вступ: Стефанчук каже, що Україна отримає оцінку від ЄС найближчими днями

Укрінформ
Україна найближчими днями отримає письмову оцінку виконання рекомендацій Європейської Комісії для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив у ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спікер підкреслив, що український парламент виконав усі вимоги Єврокомісії в контексті євроінтеграційних законодавчих актів.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

"Тепер "м‘яч на полі" Європейської Комісії і Європейської Ради. Ми очікуємо письмову оцінку (виконання Україною рекомендацій ЄК – ред.) уже найближчими днями. Після отримання оцінки матимемо ще низку перемовин. Дуже сподіваємося, що наприкінці цього року Європейська Рада ухвалить рішення про відкриття перемовин щодо повноцінного членства України в Європейському Союзі", – підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Стефанішина закликала до індивідуальних рішень з передачі Україні «заморожених» активів РФ

Він наголосив, що факт відкриття перемовин про членство в Євросоюзі цьогоріч продемонструє всьому світові, що "Україна - разом з Європейським Союзом, а Європейський Союз - разом із Україною".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявляв, що українська сторона виконала майже всі умови для початку переговорів про членство України в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-