Науседа в Австралії: Вільний світ має згуртуватися заради перемоги України

Науседа в Австралії: Вільний світ має згуртуватися заради перемоги України

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа на зустрічі в Канберрі із генерал-губернатором Австралії Девідом Херлі обговорив співпрацю між двома країнами, партнерство Австралії та НАТО, а також підтримку України, в чому, за його словами, має згуртуватися весь вільний світ.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу президента Литви.

«Весь вільний світ має згуртуватися заради перемоги України. Тільки перемога утримає інших потенційних агресорів світу від спокуси повторити прецедент, який створює Росія», - сказав Науседа.

Він запросив Австралію приєднатися до проєктів щодо відновлення України, а також до ініціативи Литви щодо створення коаліції з розмінування, яка дозволить об'єднати зусилля в розмінуванні звільнених від окупації територій України.

Читайте також: Науседа на зустрічі з українськими парламентаріями пообіцяв політичну підтримку

У ході зустрічі відбувся обмін думками про подальші зусилля з ізоляції РФ на міжнародній арені та продовження санкційної політики, що послаблює військовий потенціал агресора.

«У сьогоднішній геополітичній реальності, коли сили зла координують свої зусилля для нападу та знищення волелюбних суспільств у всьому світі, безпека як Євро-Атлантичного, так і Індо-Тихоокеанського регіонів тісно взаємопов'язана», - зазначив президент Литви.

Читайте також: У «Коаліції Зла» шансів немає: Байден сказав, що США готові йти до кінця

На зустрічі було обговорено партнерство між НАТО та Індо-Тихоокеанським регіоном, яке було закріплене на саміті НАТО у Вільнюсі, та його сприяння зміцненню глобальної безпеки та заснованому на правилах міжнародного порядку. Була відзначена спільна для обох регіонів зацікавленість у зниженні залежності від китайського ринку, а також важливість співпраці у створенні стійких ланцюжків постачання ключових технологій і матеріалів.

Читайте також: Науседа закликав Зурабішвілі синхронізувати геополітичний курс Грузії з ЄС

Науседа також підкреслив, що литовсько-австралійське співробітництво, яке зміцнюється, відкриває дуже великі можливості для інвестицій і торгівлі, насамперед у галузі наук про життя, фінансові технології та оборонну промисловість.

Нагадаємо: президент Литовської Республіки Гітанас Науседа 17-20 жовтня здійснював офіційний візит в Австралію. У рамках візиту він зустрівся з прем'єр-міністром Австралії Ентоні Альбанезе, генерал-губернатором Австралії Девідом Херлі, керівниками австралійських регіонів, а також представниками литовської діаспори Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-