Науседа на зустрічі з українськими парламентаріями пообіцяв політичну підтримку

Науседа на зустрічі з українськими парламентаріями пообіцяв політичну підтримку

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа на зустрічі з українськими парламентаріями, які перебувають із візитом у Литві, пообіцяв сприяти політичній підтримці України, а також закликав докласти зусиль для проведення реформ, щоб домогтися початку переговорів про членство в ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національного телерадіомовника LRT.

«Україна повинна отримати те, що їй потрібно на полі бою. Перемога України має бути стратегічною метою Заходу, інакше загрози Росії для нашого регіону і країн "Східного сусідства" стануть ще серйознішими», - сказав Науседа на зустрічі з делегацією Верховної Ради.

Він наголосив, що завдання політиків - мобілізовувати міжнародну спільноту на політичну підтримку Україні, і запевнив, що Литва послідовно закликає своїх союзників збільшити і прискорити військову підтримку України.

Науседа також зазначив, що місце України - в Європейському Союзі та НАТО, тому для країни важливо скористатися вікном можливостей, яке відкрилося, щоб до кінця цього року було ухвалене позитивне рішення про початок переговорів щодо вступу до ЄС. Лідер Литви зазначив, що необхідною умовою для цього є проведення реформ, зазначених у висновку Єврокомісії щодо заявки України на вступ до ЄС.

Делегація депутатів Верховної Ради України, яка розпочала свій візит до Литви в понеділок, зустрілася також із головою литовського парламенту Вікторією Чміліте-Нільсен, заплановано зустрічі з іншими політиками, а також поїздку в Друскінінкай (в цьому курортному місті розташований реабілітаційний центр, де лікуються українські воїни).

Читайте також: Порти Балтії та Польщі щорічно могли б пропускати 10 мільйонів тонн українського зерна – Науседа

Делегація Верховної Ради України перебуватиме в Литві до четверга.

Як повідомляв минулого тижня Укрінформ, президент Литви Гітанас Науседа, виступаючи на 78-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, заявив, що Росія шантажує весь світ блокадою українського зерна. Таким чином РФ поставила у складне положення 82 країни, або 350 млн населення планети. Відповідно потрібно відкрити більшу кількість “коридорів солідарності” для експорту зерна з України.

Фото: E. Blaževič / LRT nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-