Виступ Байдена спростував російську пропаганду про «втому від допомоги Києву» - експерти КБФ

Виступ Байдена спростував російську пропаганду про «втому від допомоги Києву» - експерти КБФ

Укрінформ
Виступ президента США Джо Байдена, у якому він пообіцяв не припиняти допомогу Україні й «поєднав» агресію проти України та Ізраїлю, поклав край російським спекуляціям про нібито «втому від допомоги Києву».

На цьому наголосили експерти Київського безпекового форуму (КБФ), повідомили Укрінформу у пресслужбі форуму.

«Це стратегічно важливий крок у ситуації, коли Захід «розривається» між реагуванням на близькосхідну кризу й допомогою Україні, і водночас триває дискусія про «мир» в російсько-українській війні», – кажуть вони.

Байден також оголосив про внесення до Конгресу законопроєкту про об’єднаний пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню обсягом 100 млрд дол. На думку експертів КБФ, така позиція Байдена є важливою відповіддю на дії негласного ірано-китайсько-російського альянсу.

«Тегеран, Пекін і Москва використовують палестинську війну для спроб послабити США. А відтак, як мінімум, саботувати західну допомогу Україні», – зазначають у КБФ.

Читайте також: Зеленський подякував Байдену за потужне звернення щодо війни в Україні й Ізраїлі

«Водночас ця Вісь зла активно «втягує» саму Україну до конфлікту засобами інформаційної війни: щоб переконати міжнародну спільноту, що допомога Україні тепер недоречна й неправильна», – наголошують експерти.

У Київському безпековому форумі також звертають увагу на те, що Байден повторив справедливу оцінку щодо війни Росії проти України, наголосивши, що йдеться про виживання Української держави й недопущення нападу на сусідні країни.

«Це критично важливо для стримування шкідливої дискусії про необхідність схилити Україну до «перемир’я» та територіальних поступок (через нібито «провал українського контрнаступу» або «втому від допомоги Києву»), – підсумували експерти.

Читайте також: Перемога України є критично важливою для нацбезпеки США - Байден

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент США Джо Байден у спеціальному зверненні до народу заявив, що терористичну організацію ХАМАС та президента Росії Володимира Путіна об’єднує спільне прагнення знищити сусідні демократії.

Київський безпековий форум – це міжнародна платформа в Україні з обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки. У заходах КБФ беруть участь політики, дипломати, експерти, активісти та журналісти. Заснований фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-