Перемога України є критично важливою для нацбезпеки США - Байден

Перемога України є критично важливою для нацбезпеки США - Байден

Укрінформ
Перемога України у війні з Росією та Ізраїлю у протистоянні з ХАМАСом є критично важливими для національної безпеки США.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у спеціальному зверненні до народу заявив президент США Джо Байден.

“Я розумію, що ці конфлікти (в Україні та Ізраїлі - ред.) можуть видаватися дуже віддаленими, й природно спитати: чому вони мають значення для Америки? Тож дозвольте поділитися із вами тим, чому упевнення в перемозі Ізраїля та України - критично важливе для національної безпеки США”, - сказав Байден.

За його словами, напад на Ізраїль нагадав про майже 20 місяців війни, горя та жорстокості, яких зазнає народ України. “Історія навчила нас, що коли терористи не платять за свій терор, а диктатори - за свою агресію, вони спричиняють більше хаосу, смертей й руйнувань. Вони продовжують. Й ціна та загрози для Америки та світу продовжують зростати. Тому, якщо не спинити жагу Путіна до влади й контролю України, він не обмежить себе лише Україною”, - зазначив президент.

Читайте також: Зеленський про розмову з Байденом: США підтримуватимуть імплементацію Формули миру

Він запевнив, що США не забули масові поховання, знайдені тіла зі слідами тортур, використання зґвалтувань як зброї росіянами, й тисячі українських дітей, примусово вивезених до Росії, викрадених у батьків.

Байден також пояснив, що військова допомога, яку США надають Україні, сприяє економіці й самої Америки. “Ми надсилаємо Україні обладнання з наших складів. Й ми використовуємо кошти, виділені Конгресом, на поповнення наших власних запасів новим обладнанням, яке захищає Америку й виготовляється в Америці. Ракети “Патріот” для систем ППО, виготовлені в Арізоні. Артснаряди, виготовлені у 12 штатах по всій країні: у Пенсильванії, Огайо, Техай й інших”, - зауважив президент.

Він додав, що як і під час Другої світової війни, сьогодні патріотичні американські робітники створюють арсенал демократії та служать просуванню свободи.

Читайте також: Байден виступить зі зверненням до нації щодо ситуації в Україні й Ізраїлі

Як повідомляв Укрінформ, у своєму зверненні Джо Байден також Він пообіцяв у п’ятницю надіслати на затвердження до Конгресу “терміновий бюджетний запит”, у якому будуть передбачені значні кошти на підтримку обороноздатності України та Ізраїлю. Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що у пакеті, який розробляється Білим домом, Україні планується виділення військової допомоги на загальну суму близько $60 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-