Україна відмовиться від терміну «молдовська мова» - буде єдина румунська

Україна відмовиться від терміну «молдовська мова» - буде єдина румунська

Укрінформ
На спільному засіданні урядів України та Румунії було прийнято рішення не визнавати молдовську мову; натомість офіційною буде лише румунська.

Про це заявив Премʼєр-міністр Румунії Марчел Чолаку на спільному з українським колегою Денисом Шмигалем брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“На спільному засіданні було прийнято рішення, що відтепер буде визнаватися лише румунська мова, як єдина офіційна мова. Я знаю, що треба ще зробити деякі законодавчі кроки, у тому числі, треба повідомити про це Європейську Раду, але разом ми сьогодні домовилися про це; це рішення було сьогодні прийнято”, – оголосив Чолаку.

Премʼєр-міністр подякував українському колезі за відкритість у зусиллях щодо невизнання “так званої молдовської мови”, підкресливши, що з цього моменту існує лише одна офіційна мова – румунська.

Читайте також: Україна та Румунія співпрацюватимуть у фармацевтичній сфері

«Я вважаю, що цим рішенням українського уряду винахід Російської Федерації був викреслений», – додав очільник румунського уряду.

Як повідомлялося, 24 березня в Молдові набув чинності закон про зміну назви «молдовська мова» на «румунську» у Конституції Молдови та інших державних законах.

Фото: PSD Romania

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-