Україна та Румунія співпрацюватимуть у фармацевтичній сфері

Україна та Румунія співпрацюватимуть у фармацевтичній сфері

Фото
Укрінформ
Україна та Румунія розвиватимуть медичне партнерство та співпрацю у фармацевтичній сфері.

Як передає Укрінформ, такі рішення є результатом спільного засідання урядів країн, інформує пресслужбаМіністерства охорони здоров'я.

«Щиро вдячний румунському народу та уряду Румунії за активну позицію та підтримку України. Особиста присутність сьогодні на спільному засіданні урядів міністра охорони здоров’я Румунії є ще одним свідченням величезної підтримки та перспектив розвитку співпраці в медичній сфері. У вересні цього року в Києві під час Третього саміту перших леді та джентльменів ми започатковували велику ініціативу — міжнародне медичне партнерство. Це про безпосередню співпрацю між медичними закладами задля удосконалення якості та доступності медичних послуг, сприяння підвищенню кваліфікації медиків, обміну досвідом та кращими практиками медичного менеджменту. 25 українських лікарень вже отримали “побратимів” із різних куточків світу. Працюємо над розширенням. Сьогодні зробили ще один крок в цьому напрямі», — сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Зазначається, що МОЗ України уклало низку програмних документів з МОЗ Румунії у рамках спільного засідання урядів країн. Зокрема, щодо протидії викликам війни, співпраці у фармацевтичній сфері та розвитку міжнародного медичного партнерства.

Так, декларація про наміри передбачає горизонтальну співпрацю між медичними закладами країн. Також передбачено обмін науковим досвідом, а саме: проведення спільних семінарів, тренінгів, конференцій тощо.

Крім того, було підписано про взаєморозуміння та співробітництво у фармацевтичній сфері між Держлікслужбою України та з Національним агентством з лікарських засобів та медичних виробів Румунії.

Читайте також: Через Румунію йде на експорт 60% українського зерна - Шмигаль

Також очікується співпраця з питань держконтролю за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на Київському міжнародному економічному форумі анонсував спільне засідання урядів України та Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-