Україна засуджує атаки ХАМАС, підтримує Ізраїль і виступає за політичне врегулювання - МЗС

Україна засуджує атаки ХАМАС, підтримує Ізраїль і виступає за політичне врегулювання - МЗС

Заява
Укрінформ
Україна непохитно підтримує Ізраїль у його праві на захист та зусиллях задля протидії терористичним актам, але вважає критично важливим, щоб протистояння не призводило до зростання кількості жертв серед мирного населення з обох сторін.

Про це йдеться у заяві МЗС України, передає Укрінформ.

У заяві засуджуються терористичні ракетні обстріли та напади озброєних угруповань ХАМАС на Ізраїль, внаслідок яких загинули та поранені кілька тисяч людей, серед них — громадяни України.

МЗС також вважає категорично неприйнятними навмисно спрямовані з боку ХАМАС проти цивільного населення акти насилля, зокрема численні жорстокі вбивства та взяття заручників. Винні у скоєнні цих злочинів мають бути притягнені до відповідальності.

Читайте також: Король Йорданії: Загроза розширення війни на Близькому Сході реальна

“Ми непохитно підтримуємо Ізраїль у його праві на захист та зусиллях задля протидії терористичним актам”, – підкреслюється у заві.

У МЗС наголошують, що критично важливо, аби триваюче протистояння у подальшому не призводило до зростання кількості жертв серед мирного населення з обох сторін конфлікту як в Ізраїлі, так і Палестині.

Відтак МЗС вважає, що Близькосхідний мирний процес залишається основою будь-яких зусиль, спрямованих на відновлення регіональної стабільності та безпеки.

“Україна послідовно підтримує реалізацію принципу двох держав, Ізраїлю та Палестини, які житимуть поруч у мирі й безпеці, та виступає за врегулювання палестинсько-ізраїльського конфлікту за допомогою політико-дипломатичних засобів”, – йдеться у заяві.

Читайте також: США та Ізраїль домовилися підготувати план доставки гуманітарної допомоги до Гази

Також МЗС висловлює впевненість, що справедливий, всеосяжний та стійкий мир на Близькому Сході може бути реалізований у рамках беззастережного виконання сторонами відповідних резолюцій Ради безпеки ООН та інших міжнародних домовленостей.

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. В результаті цієї атаки загинули понад 1400 ізраїльтян, сотні людей бойовики захопили у заручники. Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тисяч резервістів для відповіді на терористичну атаку і вторгнення ХАМАС та почав знищувати військові об’єкти цього руху.

Читайте також: Через бойові дії у секторі Гази - 2800 загиблих і 11000 поранених

Ізраїльські військові в ніч на 13 жовтня попередили ООН, що все населення Гази на північ від Ваді Газа має переселитися до південної частини впродовж наступних 24 годин. У цьому регіоні проживають близько 1,1 мільйона людей. Наразі виїзд людей із регіону триває. Бойовики ХАМАС чинять перешкоди для евакуації мирного населення.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-