Кулеба пояснив свої слова щодо «важкої осені» для України

Кулеба пояснив свої слова щодо «важкої осені» для України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив свої слова щодо «важкої осені» для української дипломатії і розповів про кроки України для запобігання негативним сценаріям.

Про це глава української дипломатії заявив в інтерв’ю Наталії Мосейчук, передає Укрінформ.

"Я казав про «важку осінь» з декількох причин. По-перше, контрнаступ. Чим ближче до сезону, який зараз почався, - холодно, дощі, тим важче рухатися на полі бою. Друге – наближення (президентських – ред.) виборів в Америці. Власне, ми з вами вже побачили, як «закручується» картина", - зазначив Кулеба.

Третьою причиною глава МЗС назвав «дуже гострі» вибори в Польщі, вибори в Словаччині і відносини з іншими країнами Європи.

Читайте також: У разі замороження війни реваншистські плани у Росії лише зростатимуть - Кулеба

"Четверте – атаки Росії на енергетичну інфраструктуру. Ми з вами розуміємо, що це питання часу, коли вони знову почнуть намагатися нас енергетично знищити. І п'ята причина, чому я про це говорю, є тренд… про спустошення складів, з яких нам постачають те чи інше військове обладнання», - зазначив Кулеба.

Він додав, що перший Форум оборонних індустрій був проведений у Києві саме для того, щоб простимулювати виробництво нової зброї і забезпечити сталість постачань.

За словами Кулеби, зараз Україні постачається те військове озброєння, яке було заплановане раніше, а щоб запобігти «просіданню» цих постачань, українська сторона почала системно працювати над збільшенням виробництва і в Україні, і за кордоном.

Читайте також: Блінкен запевнив Кулебу, що США залишаються зосередженими на допомозі Україні

«Тема переговорів (з Росією – ред.) може з'явитися виключно, якщо по усіх оцих напрямах, які я перерахував, ми допустили б «просідання» і скрізь був би негатив. Але оскільки цього просідання немає - ми його не допустили, то у нас зараз не тема переговорів домінує, а тема Формули миру Президента Зеленського", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Кулеба висловив прогноз, що майбутній політичний сезон у світі може виявитися непростим для України в дипломатичному сенсі, оскільки в різних державах звучатимуть заклики щодо нібито необхідності переговорів з РФ.

Фото: Dmytro Kuleba/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-