Уряд схвалив євроінтеграційний законопроєкт щодо 122 адмінпроцедур

Уряд схвалив євроінтеграційний законопроєкт щодо 122 адмінпроцедур

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який уніфікує 122 адміністративні процедури згідно з європейськими стандартами.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції, передає Укрінформ.

Проєкт передбачає внесення змін до 122 законодавчих актів із метою приведення їх у відповідність до закону про адміністративну процедуру, що набере чинності з 15 грудня і дасть змогу вперше на законодавчому рівні врегулювати всю сукупність багатоманітних відносин між державою і фізичними та юридичними особами.

Читайте також: Віцепрезидентка Єврокомісії побачила прогрес України у виконанні критеріїв щодо членства в ЄС

За попередніми оцінками експертів, загалом необхідно внести зміни до 135 законодавчих актів. Схвалений нині урядом комплексний законопроєкт вносить зміни у переважну їх більшість — 122 закони та кодекси. Законопроєкт отримав схвальну оцінку вітчизняних і міжнародних експертів, у тому числі Програми OECD SIGMА.

Заступник міністра юстиції Олександр Банчук зауважив, що схвалений документ мінімізує дублювання норм і спеціальних процедур, максимально уніфікує адміністративні процедури, щоб громадяни та бізнес мали однаковий алгоритм відносин із державою. Це сприятиме наближенню законодавства України до європейських стандартів, оскільки для європейської спільноти право осіб на належне управління є одним із основоположних прав громадян держав-членів ЄС.

Приведення законодавства у відповідність до закону про адмінпроцедуру є однією з умов надання Україні макрофінансової допомоги ЄС у 2023 році у розмірі 18 млрд євро.

Як повідомлялося, 17 лютого 2022 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про адміністративну процедуру" (№3475) з пропозиціями Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-