Шмигаль анонсував спільне засідання урядів України і Румунії

Шмигаль анонсував спільне засідання урядів України і Румунії

Укрінформ
Наступного тижня відбудеться спільне засідання урядів України та Румунії з питання розширення експортної спроможності України.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на Київському міжнародному економічному форумі, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми наступного тижня будемо мати спільне засідання урядів, українського та румунського. Я переконаний, буде підписано та дуже швидко реалізовано масу документів, які дозволять збільшити вдвічі експортні спроможності нашої логістики з Румунією і з Модовою також”, - сказав Шмигаль.

Читайте також: ВМС Румунії, Болгарії та Туреччини могли б брати участь у конвоях «зерновим коридором» - експерт

Він наголосив, що Україна готова робити всі необхідні кроки задля покращення ситуації з експортом агропродукції, починаючи від страхування військових ризиків і завершуючи створенням коридорів, у тому числі повернення Чорноморського коридору та розширення шляхів транспортування з ЄС.

"Йдеться і про "коридори солідарності" та розширення спроможностей нашого коридору з країнами — сусідами. Сьогодні ми в активному діалозі із Румунією, Словаччиною, Молдовою. Буквально щодня відбуваються переговори”, - зазначив Прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 10 жовтня здійснив офіційний візит у Румунію, за результатами якого повідомив про підготовку найближчими тижнями спільного засідання урядовців України та Румунії.

Читайте також: Зеленський анонсував спільне засідання урядовців України й Румунії

Президент Румунії Клаус Йоханніс заявляв, що через країну транспортується майже 60% від загального обсягу експорту зерна з України, від початку повномасштабної війни обсяги транзиту вже перевищили 27 млн тонн.

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку раніше заявляв про наміри збільшити у жовтні обсяги транзиту українського зерна через свою територію з двох до чотирьох мільйонів тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-