Зеленський прибув у Румунію

Зеленський прибув у Румунію

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський здійснює офіційний візит до Румунії, де планує обговорити питання подальшої безпекової взаємодії, посилення протиповітряної оборони та безпеку в Чорноморському регіоні.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Бухарест, Румунія. Офіційний візит до наших добрих сусідів, які підтримали нас у найскрутнішу мить і чия підтримка з часом лише зростає. Буду радий бачити пана Президента Румунії Клауса Йоханніса – у нас великий спектр тем для переговорів», – зазначив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що Україна вдячна Румунії за щиру та масштабну допомогу, яка значно посилює наш захист, а також за максимально конструктивну солідарність, яка, за його словами, дає двом країнам змогу разом бути вагомими донорами безпеки для світу, зокрема продовольчої.

Президент підкреслив, що вже налагоджено співпрацю, яка підтримує стабільність багатьох інших народів, і можна її ще розширити.

Читайте також: Президент Румунії: Для нашої безпеки Україна має перемогти

«Говоритимемо сьогодні про подальшу безпекову взаємодію, розвиток авіаційної та інших оборонних коаліцій, посилення нашої ППО, загальну архітектуру безпеки в регіоні Чорного моря та відносини з нашими партнерами», – поінформував Зеленський.

Президент розраховує, що цей візит принесе користь обом народам.

Як повідомлялося, Румунія переміщує системи протиповітряної оборони ближче до кордону з Україною на Дунаї та додає більше військових постів спостереження і патрулів через атаки російських дронів на зернові об’єкти у цьому районі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-