Зеленський закликав світ забезпечити безперервність підтримки України

Зеленський закликав світ забезпечити безперервність підтримки України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту забезпечити безперервність підтримки нашої країни в її протистоянні російській агресії та запропонував п’ять пунктів, щоби наблизити перемогу над РФ.

Про це він заявив під час онлайн-виступу в середу на Зборах МВФ і Світового банку в Марракеші, передає кореспондент Укрінформу.

«Одним із головних факторів є безперервність підтримки, від чого залежить стійкість опору. Коли агресор опиняється на траєкторії поразки – як Росія у війні проти нас – він завжди робить ставку саме на це»,- наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що Росія поки не готова визнати помилковість свого рішення щодо агресії проти України та відступити з чужої землі. Однак, за його словами, цей день обов’язково настане.

У цьому зв’язку Президент України запропонував п’ять пунктів для того, щоб наблизити поразку РФ, а також зруйнувати плани інших потенційних агресорів.

По-перше, за його словами, необхідно добитися дійсно потужного режиму санкцій у глобальних масштабах проти всіх, хто руйнує життя, щоб платили найвищу ціну за кожний прояв агресії.

По-друге, потрібно забезпечити конфіскацію майна агресора й усіх, хто йому допомагав, для відшкодування завданої шкоди. У цьому зв’язку Президент України подякував усім, хто докладає зусиль для цього.

По-третє, потрібні реальні гарантії довгострокової фінансової підтримки країни, що зазнає нападу, для захисту життів. «Стійкість оборони завжди базується на стійкості суспільства», - зауважив Зеленський. І коли така підтримка є, в агресорів і терористів не буде ілюзій, що вони можуть мати вигоду.

«Звісно, використання коштів має бути повністю контрольованим і підзвітним, як це відбувається з коштами для України. До речі, ми використовуємо підтримку за призначенням», - додав він.

Читайте також: Зеленський: Партнери запевняють, що Україна отримуватиме допомогу, попри ситуацію в Ізраїлі

По-четверте, необхідно запровадити надійний механізм стимулювання приватних інвестицій для України, особливо механізм страхування воєнних ризиків і примноження капіталу донорів.

І п’ятий пункт полягає в активізації експортно-кредитних агентств та проєктного фінансування для забезпечення інвестиційних та інфраструктурних проєктів.

Це, за словами Президента, стосується не лише України і може стати «робочою моделлю» для того, щоб «захистити світ від елементів зла людської природи».

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Марракеші (Марокко) проходять Річні збори МВФ і Світового банку, які зібрали представників урядів близько 190 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-