Зеленський і Столтенберг обговорили постачання зброї та співпрацю України з НАТО

Зеленський і Столтенберг обговорили постачання зброї та співпрацю України з НАТО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом питання постачання озброєння і техніки для України та кроки задля досягнення взаємосумісності з НАТО.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, на зустрічі у Брюсселі Президент відзначив важливу лідерську роль генерального секретаря в координації роботи союзників та ухваленні рішень Альянсу на підтримку України, а також подякував Столтенбергу за участь у першому міжнародному Форумі оборонних індустрій в Україні.

Читайте також: Путін знову готується використати зиму як зброю проти України - Столтенберг

«Вдячний за ваш сильний сигнал під час форуму, що Україні потрібні засоби високої якості, у великій кількості та швидко, щоб зупинити дрони й перехопити ракети», – сказав Зеленський.

Він також відзначив важливість співпраці України з провідними світовими виробниками озброєнь для впровадження стандартів НАТО в оборонній промисловості та посилення взаємосумісності з Альянсом.

Президент висловив сподівання, що під час сьогоднішнього засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони та завтрашнього засідання міністрів оборони Альянсу країни – члени ухвалять подальші позитивні рішення щодо постачання Україні озброєнь та військової техніки, а також щодо надання іншої необхідної допомоги.

Зеленський відзначив налаштованість української сторони на активну роботу із союзниками для узгодження нової адаптованої Річної національної програми, спрямованої на впровадження принципів і стандартів НАТО. У цьому контексті він також наголосив на важливості підготовки спільно з Альянсом дорожньої карти взаємосумісності України з НАТО.

Читайте також: Не лише Leopard та F-16: Остін заявив, що «Коаліції можливостей» для України мають розширитися

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський перебуває у Брюсселі, де він виступив на засіданні Контактної групи з питань оборони України на рівні міністрів оборони (формат «Рамштайн»).

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-