Не лише Leopard та F-16: Остін заявив, що «Коаліції можливостей» для України мають розширитися

Не лише Leopard та F-16: Остін заявив, що «Коаліції можливостей» для України мають розширитися

Укрінформ
Після створення коаліцій з надання Україні танків Leopard і навчання українських пілотів на винищувачах F-16 потрібно створити схожі коаліції і в інших сферах військової підтримки України.

На цьому під час 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України, відомої також як формат «Рамштайн», заявив в середу у Брюсселі глава Пентагону Ллойд Остін, передає кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що члени групи зібралися у Брюсселі, аби збалансувати нашу негайну підтримку для захисту України з довгостроковою підтримкою.

“Наступним кроком у нашому довгостроковому баченні є робота Контактної групи над організацією “Коаліції можливостей”. Коаліції будуть відповідальними за координацію внесків країн у сферу відповідальності таких коаліцій”,- зазначив глава Пентагону.

Він зауважив, що група вже організувала дуже ефективні коаліції, які фокусуються на танках Leopard і навчанні українських пілотів на F-16, що об’єднало зусилля багатьох країн.

Читайте також: Зеленський обговорив з Остіном і Брауном посилення ППО напередодні зими

“Ми просимо країн організувати чергові коаліції, що виходять поза створені платформи, оскільки контактна група шукає можливості для забезпечення негайних потреб України”, - наголосив Остін.

Глава Пентагону наголосив також на необхідності координації нинішніх інвестицій у майбутнє української армії.

Як повідомляло агентство, Вашингтон оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 200 млн дол.

11 жовтня в Брюсселі проходить 16-те засідання Контактної групи з питань оборони України, відомої також як формат "Рамштайн". Участь у форматі беруть близько 50 країн. Також у Брюсселі відбувається зустріч міністрів оборони НАТО.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-