Путін знову готується використати зиму як зброю проти України - Столтенберг

Путін знову готується використати зиму як зброю проти України - Столтенберг

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін знову готується використати зиму як зброю у війні проти України і цьому потрібно запобігти.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної з Президентом України Володимиром Зеленським заяви для ЗМІ перед початком засідання міністрів оборони країн-членів НАТО та зустрічі у форматі "Рамштайн" у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми бачимо, що президент Путін знову готується використати зиму як зброю у війні, тобто атакувати енергетичну систему, газову інфраструктуру. Ми повинні запобігти цьому. І більш досконалі та посилені спроможності протиповітряної оборони мають велике значення", - сказав він.

Джерело: ОП
Читайте також: Якщо газогін у Фінській затоці був підірваний, то НАТО відповість рішуче - Столтенберг

Столтенберг наголосив на важливості продовження та посилення підтримки України. "Перш за все, нам потрібно сьогодні мобілізувати більше підтримки для України. І як щойно сказав Президент Зеленський, йдеться про протиповітряну оборону, артилерію та боєприпаси", - зазначив він.

Генсек НАТО заявив про очікування, що сьогодні члени Альянсу "зроблять подальші заяви про надання більшої підтримки Україні, тому що нам потрібно продовжувати і посилювати цю підтримку".

Столтенберг зазначив, що міністри оборони країн НАТО зустрінуться у середу та четвер у Брюсселі, і війна РФ проти України буде однією з головних тем.

Читайте також: ППО, далекобійні ракети та артилерія - Зеленський про пріоритети на «Рамштайні»

"Ми зустрінемося в Контактній групі з питань України під головуванням США, де ми мобілізуємо більше підтримки та скоординуємо нашу військову підтримку Україні. Ми зустрінемося в Раді Україна - НАТО, яку ми створили на Вільнюському саміті. Це ще більше зміцнить наші відносини і допоможе Україні просуватися до членства в НАТО", - додав він.

Генсек НАТО вчергове запевнив, що Альянс стоятися поруч з Україною "стільки, скільки буде потрібно".

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський прибув до Бельгії, де візьме участь у засіданні формату "Рамштайн". Заплановані також його зустрічі з генеральним секретарем Альянсу Столтенбергом, міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-