ЄС обіцяє зібрати широку коаліцію на підтримку української Формули миру

ЄС обіцяє зібрати широку коаліцію на підтримку української Формули миру

Укрінформ
Європейський Союз продовжить докладати зусиль до залучення на підтримку української Формули миру якомога більшої кількості держав.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку заявила заступниця постійного представника ЄС при ООН Гедда Самсон.

“ЄС продовжить працювати над досягненням якомога ширшої міжнародної підтримки ключових принципів й цілей української Формули миру. Будь-яка ініціатива стосовно досягнення сталого миру в Україні повинна ґрунтуватися на повній повазі до її незалежності, суверенітету й територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів”, - сказала Самсон.

Читайте також: В Анкарі відбувся брифінг для дипломатів країн АСЕАН щодо Формули миру

Вона додала, що Євросоюз продовжить підтримувати Україну, її суверенітет й територіальну цілісність.

“Навмисні удари по цивільних - це воєнний злочин. Усі командири, виконавці та співучасники цих масових злочинів будуть притягнуті до відповідальності. ЄС залишається рішуче налаштованим притягнути Росію до повної відповідальності за її агресію проти України”, - наголосила дипломат.

Читайте також: Єрмак обговорив з радником прем’єра Індії підготовку зустрічі щодо Формули миру

Як повідомлялося, у понеділок Рада безпеки ООН зібралася на запит України для обговорення наслідків російських обстрілів села Гроза та інших населених пунктів.

Читайте також: Наступна зустріч щодо Формули миру може відбутися у Стамбулі - Bloomberg

Москва зажадала проведення засідання Ради безпеки ООН 13 жовтня для чергових звинувачень Заходу в постачанні зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-