Стефанчук закликав підтримати рішення про запрошення України до НАТО на Вашингтонському саміті

Стефанчук закликав підтримати рішення про запрошення України до НАТО на Вашингтонському саміті

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у зверненні до учасників 69-ої щорічної сесії Парламентської асамблеї НАТО закликав країни-члени НАТО підтримати рішення про запрошення України на вступ в Альянс на Вашингтонському саміті.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради, передає Укрінформ.

Насамперед спікер українського парламенту висловив вдячність ПА НАТО за непохитну підтримку України на тлі несправедливого й жорстокого повномасштабного вторгнення Росії, яке триває вже майже 20 місяців.

«Після саміту НАТО у Вільнюсі ми вже маємо починати думати про те, як разом підійдемо до саміту НАТО у Вашингтоні», — наголосив Голова ВР.

Він додав, що мета України - досягти максимального прогресу й отримати запрошення на вступ до НАТО на наступному саміті, коли Альянс святкуватиме свою 75-ту річницю.

«Ми закликаємо членів Альянсу досягти консенсусу у цьому питанні та зробити свій внесок у досягненні такого консенсусу. Кожен голос має значення», - зазначив він.

Стефанчук наголосив, що Україна буде вдячна за консолідований голос Асамблеї, який заохочуватиме уряди країн-членів Альянсу підтримати рішення про запрошення України до вступу в НАТО на Вашингтонському саміті.

«Ми знаємо, що наш шлях до НАТО лежить через реформи. Відповідно до духу рішень Вільнюського саміту, ми залишаємося відданими порядку денному реформ, який допомагає Україні рухатися вперед до членства у НАТО, зміцнювати наші оборонні спроможності та взаємосумісність з Альянсом», — акцентував Стефанчук.

Читайте також: Прем’єрка Данії закликала НАТО не втомлюватися від війни в Україні

Водночас він підкреслив, що наразі всі розуміють, що Збройні сили України — це сучасна армія, яка трансформується безпосередньо на полі бою та відповідає стандартам демократії й прав людини.

«Це шлях, яким ми рухаємося та досягаємо реформ, які не лише необхідні для вступу до НАТО чи Європейського Союзу, але й потрібні українцям», — резюмував Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, під час онлайн-виступу на сесії Парламентської асамблеї НАТО у Данії Президент України Володимир Зеленський закликав світ бути активнішими у боротьбі з терором і злом, а не відмовчуватися чи удавати, ніби ця агресія не впливає на глобальні справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-