Не час для внутрішніх чвар: Зеленський закликає світ бути активнішим у боротьбі зі злом

Не час для внутрішніх чвар: Зеленський закликає світ бути активнішим у боротьбі зі злом

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликає світ бути активнішими у боротьбі з терором і злом, а не відмовчуватися чи удавати, ніби ця агресія не впливає на глобальні справи.

Про це він сказав під час онлайн-виступу на сесії Парламентської асамблеї НАТО у Данії, повідомляє Укрінформ.

Відео: ОПУ

“Хіба сили світу не вистачить, щоб зупинити зло? Точно вистачить. Зараз усім у світі, хто цінує життя і міжнародний спокій, треба бути максимально активними. Не час йти з міжнародної арени у внутрішні чвари. Не час ізолюватися. Не час відмовчуватись чи удавати, ніби терор десь на одному континенті не впливає на глобальні справи”, - зазначив Президент.

Він переконаний, що зло може зайти не далі, ніж світ йому дозволить.

“Наше прагнення миру, а не їхнє прагнення крові – має визначати, як жити світу. Наш міжнародний порядок, заснований на правилах, а не їхні спроби зробити смерть – правилом”, - наголосив Зеленський.

Глава держави упевнений, що кожен здатен допомогти зупинити розростання прірви між світом і миром, Європі, США, Туреччині, Бразилії та усій Латинській Америці, Японії, Австралії, Канаді, державам Африки, Центральної Азії, Кореї, Пакистану, Індонезії, країнам Карибського басейну й Тихоокеанським державам потрібно бути активними, Китаю, Індії, арабським державам “варто відчути, як багато може зламатися, якщо дати терористам досягти їхніх цілей”.

За його словами, не можна давати жодного шансу терору.

Читайте також: Зеленський анонсував спільні заходи з партнерами для протистояння терору

Зеленський запевнив, що Україна вдячна усім, хто підтримав у захисті від терору.

Разом з тим він висловив думку, що якщо будь-яке спонсорування терору будуть дійсно глобальні санкції, терор програє, якщо світ буде обʼєднуватись завжди, коли хтось захоплює в заручники жінок та викрадає дітей іншого народу, терор не матиме союзників, а якщо той, на кого напали терористи, отримає всю необхідну зброю для захисту своїх людей, міжнародне право буде тією єдиною силою, яка визначатиме – як жити світу, і світ житиме мирно.

“Я закликаю ваші держави та парламенти бути ще більш активними заради глобальної єдності. Хай кожен, хто спонсорує терор, відчує силу нашого з вами гніву. І хай кожен, хто потребує допомоги у захисті від терору, відчує силу нашої з вами солідарності. Ми з вами повинні мати змогу пообіцяти нашим дітям, що ми залишимо їм світ, яким править не кров, пролита злом, а свобода, гарантована правом”, - звернувся Зеленський до членів НАТО.

Читайте також: Зеленський на Парламентській асамблеї НАТО у Данії: Зло проти України й Ізраїлю однакове

Як повідомлялося, прем’єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен у понеділок під час виступу на Парламентській асамблеї НАТО у Копенгагені закликала членів Альянсу «бути з Україною до кінця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-