Прем’єрка Данії закликала НАТО не втомлюватися від війни в Україні

Прем’єрка Данії закликала НАТО не втомлюватися від війни в Україні

Укрінформ
Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен закликала країни Північноатлантичного альянсу залишатися поруч з Україною у її протистоянні російській агресії.

Про це вона заявила у понеділок під час виступу на Парламентській асамблеї НАТО у Копенгагені, передає Укрінформ з посиланням на The Guardian.

«Ми повинні бути з Україною до кінця. Ніхто з нас не може стверджувати, що втомився від війни, поки Україна продовжує невтомну боротьбу. Давайте вирішимо, що втоми від війни не буде в нашій трансатлантичній спільноті», – сказала Фредеріксен.

Під час своєї промови прем’єрка Данії також заявила, що російський президент Володимир Путін прорахувався, вважаючи, що слова підтримки України з боку НАТО «залишаться лише цими словами».

«Українські солдати воюють нашою зброєю, нашими танками, нашими ракетами, і незабаром Україна також літатиме на наших F-16», – додала вона.

Читайте також: Данія придбала військовий завод у Північній Ютландії - відправлятиме боєприпаси в Україну

Також Фредеріксен закликала представників інших країн Альянсу розширити коаліцію, яка постачатиме винищувачі Україні та забезпечує необхідну підготовку пілотів.

Як повідомляв Укрінформ, Данія надасть Україні 19 винищувачів F-16.

Фото: Liselotte Sabroe/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-