Байден відданий своїм зобов’язанням підтримувати Україну у тривалій перспективі - Мішель

Байден відданий своїм зобов’язанням підтримувати Україну у тривалій перспективі - Мішель

Укрінформ
Про солідарність з українцями, а також зусилля США та постійну підтримку ЄС щодо допомоги Україні заявив перед початком зустрічі європейської політичної спільноти в Гранаді (Іспанія) голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми мали дуже важливу розмову з Байденом кілька днів тому. І він запевнив нас в особистій прихильності, утому, що це його персональне зобов’язання - підтримувати та допомагати Україні у тривалій перспективі. США, як ви знаєте, вже мобілізували 62 мільярди для України. Ми щільно працюємо зі свого боку, в нас зараз на столі план з 50 мільярдами євро допомоги. А також 20 мільярдів євро у пакеті з військовою допомогою. Фінансове питання дуже гостре. Але це наш обов’язок - підтримувати Україну», - заявив голова Європейської Ради.

Шарль Мішель також звернув увагу на відмову приїхати в Іспанію президента Азербайджану Алієва, відзначивши при цьому, що дипломатичні зусилля не вичерпано.

Голова Європейської Ради додав, що був «шокований рішенням Азербайджану застосувати війська» в Нагірному Карабасі. А також телефонував Алієву, аби «змусити заявити вголос», що вони «не будуть проводити ніяких «чисток» вірменів». Євросоюз береться підтримати Вірменію та допомогти цій країні побудувати тісніші зв’язки з ЄС, наголосив Шарль Мішель.

Читайте також: Мішель допускає, що Україна може стати членом ЄС до 2030 року

Як повідомлялось, у Гранаді почалась третя зустріч Європейського політичного співтовариства лідерів з усього континенту. На ній мають обговорити стратегічні пріоритети ЄС на найближчі роки.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-