Мішель допускає, що Україна може стати членом ЄС до 2030 року

Мішель допускає, що Україна може стати членом ЄС до 2030 року

Укрінформ
Голова Європейської Ради Шарль Мішель вважає, що Україна може приєднатися до Європейського Союзу у 2030 році, якщо будуть виконані всі необхідні умови.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю німецькому виданню Der Spiegel.

"Так, Україна може стати членом ЄС у 2030 році, якщо обидві сторони виконають своє домашнє завдання", – сказав Мішель, відповідаючи на запитання, чи мав він на увазі Україну, коли закликав ЄС бути готовим до прийняття нових членів до 2030 року.

Читайте також: Мішель з трибуни ООН підтвердив непохитну підтримку України з боку ЄС

За словами голови Євроради, «Україна та інші країни-кандидати мають проводити реформи, боротися з корупцією і дотримуватися правових умов».

"Ми в ЄС повинні чітко розуміти, чого хочемо досягти разом, які наші пріоритети і на що ми хочемо витрачати гроші. І нам потрібно прискорити процеси ухвалення рішень", – зазначив Мішель.

На його думку, у 2030 році ЄС «матиме більше членів, ніж сьогодні», а «процвітаюча і безпечна Україна відповідає європейським інтересам».

Читайте також: Мішель назвав цинізмом пропозицію Росії поставити 1 мільйон тонн зерна країнам Африки

«Опір Росії показав, що Україна належить до ЄС. І скоро, а не коли-небудь. Роблячи це, Євросоюз також доведе, що він здатний до геополітичних дій… – пояснив президент Євроради. – Ми не можемо більше втрачати час».

Як повідомлялося, 6 жовтня глави держав та урядів ЄС на неформальній зустрічі в іспанському місті Гранада обговорять стратегічні напрямки подальшого розвитку ЄС з огляду на нову ситуацію у Європі після російського нападу на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-