В ОП обговорили з радником Санду протидію російським гібридним загрозам

В ОП обговорили з радником Санду протидію російським гібридним загрозам

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква під час зустрічі із радником Президента Республіки Молдова з питань оборони та національної безпеки Станіславом Секрієру обговорив протидію гібридним загрозам з боку Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Заступник керівника ОП привітав Секрієру з нещодавнім призначенням на посаду та висловив подяку за здійснення одного з перших закордонних візитів саме в Україну, що є свідченням твердої підтримки з боку Молдови та її готовності до подальшого зміцнення двосторонньої співпраці.

Жовква висловив задоволення інтенсивністю контактів двох країн на найвищому та високому рівнях, а також налаштованістю сторін і надалі підтримувати таку динаміку.

Відбувся обмін думками щодо актуальних питань регіональної безпеки, викликів і загроз з боку Росії щодо Молдови з урахуванням багаторічного українського досвіду протидії російським гібридним загрозам. У цьому контексті була відзначена необхідність посилення співпраці у сфері обміну інформацією з безпекової проблематики.

Жовква порушив питання подальшого розширення практичної допомоги Україні з боку Молдови в боротьбі з російською агресією.

Заступник керівника Офісу Президента подякував за участь Молдови в імплементації окремих пунктів Української формули миру, присвячених енергетичній та продовольчій безпеці.

Читайте також: Молдова не розглядає відновлення авіасполучення з Росією - Санду

Було наголошено на важливості реалізації подальших євроінтеграційних кроків обох держав у контексті оприлюднення оцінки Європейської комісії в межах пакету розширення та ухвалення рішення Європейської ради про початок наприкінці поточного року переговорів щодо членства в ЄС.

Сторони також обговорили подальші заходи на рівні керівництва двох держав.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Молдови Мая Санду відреагувала на нічний обстріл півдня України з боку російської армії, зазначивши, що РФ несе повну відповідальність за наслідки війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-