На урядовому рівні завершили виконання семи рекомендацій Єврокомісії - Шмигаль

На урядовому рівні завершили виконання семи рекомендацій Єврокомісії - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив державну цільову програму «Єдність у розмаїтті», метою якої є створення умов для реалізації прав і можливостей національних меншин та корінних народів.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Сьогодні ухвалюємо Державну цільову програму «Єдність у розмаїтті». Її мета — створення умов для реалізації прав і можливостей національних меншин та корінних народів», - зазначив Шмигаль.

Відео: телеграм-канал Премʼєр-міністра України

За його словами, після затвердження цієї програми можна говорити про те, що на урядовому рівні вже повністю завершено виконання семи рекомендацій Єврокомісії.

Єврокомісія у своєму висновку щодо надання Україні статусу кандидата на членство у ЄС рекомендувала виконати окремі кроки, зокрема в контексті забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин (спільнот): «завершити реформу правової бази для національних меншин, яка зараз готується, згідно з рекомендаціями Венеційської комісії, і ухвалити механізми її негайного та ефективного впровадження».

Читайте також: Україна має внести зміни до майже 5 тисяч документів на шляху до членства в ЄС — Шмигаль

Як повідомлялося, під час засідання 12 травня Кабмін схвалив концепцію Державної цільової національно-культурної програми «Єдність у розмаїтті» на період до 2034 року. Схвалення Концепції стало ще одним кроком на шляху руху України до членства в ЄС.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-