У МЗС спростовують інсинуації про нібито наміри України повалити владу в Польщі

У МЗС спростовують інсинуації про нібито наміри України повалити владу в Польщі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України заявило, що українська сторона не мала і не має намірів втручатися у внутрішні справи Польщі, і відкинуло інсинуації про нібито наміри України повалити владу в країні.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ніколенко зазначив, що у польських ЗМІ почали циркулювати коментарі кореспондентки польського телебачення ТVP в Брюсселі про нібито обіцянку Німеччини та Франції забезпечити Україні швидкий вступ до ЄС в обмін на «повалення» нинішнього уряду Польщі.

«Зазначена інформація не відповідає дійсності. Категорично відкидаємо такі інсинуації. Українська сторона жодних таких пропозицій не отримувала, намірів втручатися у внутрішні справи Польщі не мала і не має», - заявив речник МЗС.

Він наголосив, що Україна високо цінує підтримку Польщі у відбитті російської агресії, підтримці нашого шляху до членства в ЄС і НАТО і глибоко вдячна полякам, які проявляють солідарність із українцями. Як приклад він навів вручення Президентом України державних нагород громадянам Польщі журналістці Б’янці Залевській та медику-волонтеру Даміану Дуді.

Читайте також: Моравецький у контексті зернової кризи закликав Зеленського «не ображати поляків»

«Переконані в безуспішності зусиль вбити клин у високий рівень поваги та співпраці наших народів. Закликаємо наших польських друзів не піддаватися на спроби провокацій, працювати разом задля ефективної протидії спільним викликам», - зазначив речник МЗС.

Як повідомлялося, у відносинах між Україною і Польщею триває так звана зернова криза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-