Боррель підтвердив візит до Києва міністрів закордонних справ ЄС

Боррель підтвердив візит до Києва міністрів закордонних справ ЄС

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель оголосив про те, що невдовзі Рада міністрів ЄС із закордонних справ проведе засідання в Києві, аби на місці ознайомитися з ситуацією в Україні.

Про це він повідомив під час пресконференції в Нью-Йорку за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у рамках їхньої участі у Генеральній Асамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформу.

«В обговоренні наших двосторонніх відносин з Україною ми присвятили дискусію безпеці. Зокрема, на цьому Українському допоміжному фонді в рамках Європейського фонду миру, який я запропонував на розгляд міністрів у Толедо (під час неформальної зустрічі Ради ЄС із закордонних справ – ред.). Ми будемо продовжувати обговорювати це. Ми будемо обговорювати це також з нашими українськими партнерами. Я можу повідомити, що ми проведемо зустріч міністрів закордонних справ в Києві вже невдовзі, у наступний період. Я поки що не називатиму конкретні дати, але це відбудеться невдовзі», - розповів Високий представник ЄС.

Читайте також: Міністри закордонних справ ЄС можуть відвідати Україну на початку жовтня

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на дипломатичні джерела, орієнтовно у жовтні міністри закордонних справ країн ЄС проведуть виїзне засідання у Києві, на знак солідарності з народом України у боротьбі проти російської агресії, а також з метою підтримки зусиль нашої країни у реформах на шляху до членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-