Україна сама має визначати, коли проводити вибори або розпочинати мирні переговори – речник ЄС

Україна сама має визначати, коли проводити вибори або розпочинати мирні переговори – речник ЄС

Укрінформ
Тільки Україна має ухвалювати рішення щодо часу проведення виборів або початку мирних переговорів, натомість ЄС допомагатиме їй досягти перемоги та просуватися на шляху до членства в Євросоюзі.

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано на брифінгу, відповідаючи на запитання про ймовірність проведення в Україні виборів наступного року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українці мають самі вирішувати, що робити, коли йдеться про управління країною. Вони перебувають у винятковій ситуації - ситуації війни та агресії. Вони ведуть правомірний самозахист, і всі рішення - чи то про проведення виборів, чи про початок мирних переговорів, чи з будь-яких інших питань - мають приймати саме вони», - наголосив Стано.

Він наголосив на підтримці України з боку ЄС. За його словами, Брюссель і Київ продовжують діалог у контексті розширення ЄС та виконання зобов’язань, які Україна взяла як країна-кандидат на вступ до ЄС.

«У цьому сенсі є дуже чіткі рекомендації з боку Європейського Союзу. Але це має бути рішення України - обирати слушний час і крок, який має бути зроблений, в тих дуже важких обставинах, в яких вона перебуває», - сказав речник.

Водночас він наголосив, що не треба спекулювати навколо ймовірних сценаріїв. «Ми не знаємо, що станеться на фронті в Україні завтра або за тиждень. Для нас важливо - і це наш найвищий пріоритет, - щоб Україна перемогла у цій війні... Ми будемо підтримувати Україну всіма можливими шляхами, щоб досягти цієї перемоги, задля відновлення її територіальної цілісності та суверенітету», - підкреслив Стано.

Читайте також: Кулеба пояснив, чому Україна не може вести переговори про мир із Путіним

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що механізмів проведення виборів в Україні під час війни немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-