Кулеба пояснив, чому Україна не може вести переговори про мир із Путіним

Кулеба пояснив, чому Україна не може вести переговори про мир із Путіним

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його країна не може вести переговори про укладення миру з Володимиром Путіним, тому що російський президент не заслуговує на довіру.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю NHK.

Міністр наголосив, що Путін – це не та людина, з якою можна про щось домовлятися всерйоз, зауваживши, що вірити в успішну домовленість із ним означає підставляти себе під його удар.

Кулеба додав, що чим успішнішою буде Україна на полі бою, тим більше Росія бажатиме вести переговори, проте він не бачить вікна можливостей для переговорів з Росією найближчим часом.

За його словами, Україна не має іншого вибору, крім як досягти успіху контрнаступу проти Росії.

Кулеба також висловив невдоволення з приводу недавньої критики країн Заходу через те, що український наступ не відповідає їхнім очікуванням.

Він заявив, що ті, хто сидять у кріслах і коментують хід наступу, не повинні говорити українським солдатам, що вони просуваються надто повільно.

Міністр підкреслив, що солдати, які гинуть у цих зусиллях, заслуговують на повну повагу.

Крім того, Кулеба сказав, що він дуже позитивно ставиться до того, що робить для України Японія, зазначивши, що участь Японії у гуманітарній допомозі має історичний, безпрецедентний характер.

Він заявив, що чітко вбачає нову якість українсько-японських відносин.

Читайте також: Кулеба про пропозиції ООН щодо зернової угоди: Це про конкретні бізнес-інтереси чиновників РФ

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відкинув можливість підписання угоди про мир з Москвою в обмін на відмову від частини української території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-