Спікер ВР підписав закон про відновлення е-декларування

Спікер ВР підписав закон про відновлення е-декларування

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану. Документ направлено на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Про це свідчать дані в картці законодавчого акта "Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану" (№9534) на сайті парламенту, передає Укрінформ.

Так, у розділі "дати та стан проходження" зазначається, що закон підписано Головою ВР і направлено на підпис Президенту 12 вересня.

Читайте також: Зеленський після консультацій вирішить подальшу долю закону про е-декларування

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила відповідний законодавчий акт 5 вересня. В ухваленій редакції документа є норма, яка передбачає залишити реєстр декларацій закритим ще на один рік з можливістю для декларантів добровільно подати в Національне агентство з питань запобігання корупції заяву щодо персонального відкриття декларації упродовж року.

Читайте також: Не публічні декларації чиновників під час війни: чому суспільство проти

Ця норма викликала суспільне невдоволення. Петиція до Президента Володимира Зеленського із закликом накласти вето на ухвалений закон про відновлення е-декларування та повернути його до парламенту з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій чиновників набрала необхідну для розгляду кількість підписів у рекордно короткий термін. Нині петицію підписали 83854 громадян за необхідних 25000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-