Росія вже втратила $100 мільярдів завдяки енергетичним санкціям – Єрмак

Росія вже втратила $100 мільярдів завдяки енергетичним санкціям – Єрмак

Укрінформ
Росія зазнала 100 млрд дол. США збитків завдяки санкціям, введеним проти її енергетичного сектору.

Як передає Укрінформ, про це повідомив глава Офісу Президента Андрій Єрмак під час зустрічі з директором Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), послом Майклом Макфолом, відео з якої опублікувала пресслужба Офісу Президента.

"Наслідки для фінансової стабільності Росії вже є доволі болючими. Зокрема, йдеться про такі втрати: 100 млрд доларів втрати від енергетичних санкцій, 85% падіння загального профіциту поточного рахунку, 2,3 трильйона рублів - бюджетний дефіцит", - сказав він.

Єрмак наголосив, що впроваджені санкції вже істотно впливають на російську економіку і знижують її здатність вести війну. За його словами, у перспективі це позитивно позначиться і на світовій архітектурі безпеки в цілому.

Читайте також: Лінкявічюс закликав ЄС і США застосувати санкції проти третіх країн за допомогу Москві

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із директором Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), послом Майклом Макфолом, який разом із керівником Офісу глави держави Андрієм Єрмаком очолює Міжнародну робочу групу щодо санкцій проти Росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-