Росія безсоромно насміхається з Радбезу — Естонія в ООН

Росія безсоромно насміхається з Радбезу — Естонія в ООН

Укрінформ
Намагаючись організувати фіктивні “вибори” на тимчасово окупованих територіях України, Росія безсоромно насміхається зі свого статусу постійного члена Ради Безпеки ООН.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку під час засідання Ради Безпеки ООН висловив постійний представник Естонії при Організації Рейн Тамсаар.

“Подобається це Росії, чи ні, але Донецька, Херсонська, Луганська та Запорізька області, а також Крим й Севастополь, — залишаються невід’ємними складовими України. Організовуючи вибори на території України, Росія безсоромно насміхається зі своєї ролі постійного члена Ради Безпеки”, - сказав Тамсаар.

Читайте також: Україна в ООН закликала до жорстких санкцій проти Росії за псевдовибори на захоплених територіях

За його словами, “Росія дотримується сценарію, використаного на інших окупованих територіях”.

“Вони залякують та переслідують цивільних, примушуючи голосувати на фіктивних виборах, сподіваючись легітимізувати окупацію та придушити опір українців. Ці вибори, організовані окупаційною владою, порушують міжнародне гуманітарне право й права людини, в тому числі й Женевську конвенцію”, - заявив представник Естонії.

Читайте також: Франція в ООН назвала псевдовибори в Україні провокацією РФ

Тамсаар наголосив, що “Росія намагається зобразити ці так звані вибори тріумфом демократії на окупованих територіях, насправді ж немає нічого більш недемократичного”.

“Суворий окупаційний режим підтримується російськими військами та спецслужбами. Офіцери ФСБ, призначені на керівні посади, займаються примусовою інтеграцією окупованих територій до Росії, відповідно до настанов з Москви”, - зауважив дипломат.

Читайте також: Правозахисники з 2014 року зафіксували понад 50 тисяч міжнародних злочинів Росії

Він звернув увагу, що попри все, “українці, які проживають на окупованих територіях, вперто протистоять окупаційним силам або шукають спосіб виїхати”.

“Ми зобов’язані підтримувати їх та говорити із ними. Ми ніколи не визнаємо проведення цих фіктивних виборів чи їх результатів. Ми упевнимося, що залучені до їх організації, в тому числі й кримінальні російські очільники, будуть притягнуті до відповідальності”, - підсумував Тамсаар.

Читайте також: Штати в ООН: Кремль прагне приховати військові провали за псевдовиборами в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН у п’ятницю зібралася на засідання у зв’язку зі спробою РФ провести в захоплених районах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей так звані «місцеві вибори».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-