Штати в ООН: Кремль прагне приховати військові провали за псевдовиборами в Україні

Штати в ООН: Кремль прагне приховати військові провали за псевдовиборами в Україні

Укрінформ
Режим Путіна квапиться оголосити про успіхи на фіктивних "виборах" на тимчасово окупованих територіях України, аби приховати від росіян поразки власної армії на полі бою.

Про це заявив на засіданні Ради Безпеки ООН заступник постійного представника США при Організації посол Роберт Вуд, передає кореспондент Укрінформу.

«Кремль поспішає сфабрикувати успіхи на виборах, щоби приховати від російського народу військові втрати в Україні», - підкреслив представник США.

Він наголосив, що російські "вибори" в Україні є цілковитою фальсифікацією, і в Москві це добре усвідомлюють, однак намагаються створити видимість легітимності та хоч якось підвищити "явку" на окупованих територіях.

Дипломат зауважив, що спроби РФ провести фіктивні вибори на тимчасово окупованих територіях жодним чином не відображають законного волевиявлення народу України, який мужньо опирається спробам Кремля силою змінити кордони.

«Сполучені Штати ніколи не визнають претензій РФ на будь-яку територію України. Ми однозначно засуджуємо продовження російської окупації й надалі працюватимемо із союзниками й партнерами, щоби забезпечити Україну військовою технікою, необхідною їй для захисту»,- зауважив представник США.

Читайте також: Російські псевдовибори в Україні не мають юридичної сили та підривають перспективи миру - ООН

У цьому зв’язку він закликав усі країни-члени ООН утримуватися від кроків, які сприяють довірі до фіктивних виборів РФ на суверенній території України.

«Ми всі повинні назвати кричущі порушення Росією міжнародного права тим, чим вони є – плямою на нашій колективній історії як організації, в основі якої лежить підтримання миру в усьому світі, а також посяганням на міжнародний порядок, що грунтується на наших правилах», - заявив представник американської місії в ООН.

Дипломат підкреслив, що Україна не просто бореться за своє виживання, а й обстоює міжнародний порядок та його засади.

«Тому вкрай важливо, щоби ми всі однозначно були на боці України», - наголосив представник США.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН у п’ятницю зібралася на засідання у зв’язку зі спробою РФ провести в захоплених районах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей так звані місцеві вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-