Україна сподівається на сильну декларацію саміту G20 щодо агресії РФ – речник МЗС

Україна сподівається на сильну декларацію саміту G20 щодо агресії РФ – речник МЗС

Укрінформ
Україна сподівається, що учасники саміту G20 в підсумковій декларації засудять російську агресію.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко під час пресмарафону щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємося, що (на саміті G20 – ред.) буде ухвалено сильний текст, який засудить російську агресію. Але з іншого боку, ми розуміємо: якщо Росія є учасницею процесу, тут можуть бути певні нюанси», - сказав Ніколенко. 

Він зазначив, що деякі країни, в тому числі РФ, виступають проти формулювань із засудженням агресії проти України і блокують ухвалення фінального комюніке. 

У цьому контексті речник МЗС поінформував, що про підсумкову декларацію G20 йшлося під час візиту державного секретаря США Ентоні Блінкена до Києва, Україна перебуває у контакті з партнерами з цього питання.

«Процес іще триває», - додав Ніколенко.

Читайте також: У G20 намагаються узгодити підсумкове комюніке попри розбіжності щодо війни - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, Індія, яка 9-10 вересня прийматиме саміт G20, запропонувала проєкт підсумкової декларації без засудження агресії РФ проти України, але цей варіант не влаштовує ЄС та інших союзників України.

Сьогодні ЗМІ з посиланням на індійського переговорника Амітаба Канта повідомили, що переговорники країн G20 майже узгодили підсумкову декларацію лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-