У G20 намагаються узгодити підсумкове комюніке попри розбіжності щодо війни - Reuters

У G20 намагаються узгодити підсумкове комюніке попри розбіжності щодо війни - Reuters

Укрінформ
Переговорники країн G20 майже узгодили підсумкову декларацію лідерів, даючи зрозуміти що учасники переговорів досягли прогресу в подоланні розбіжностей у групі щодо російсько-української війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Декларація лідерів (G20 – ред.) у Нью-Делі майже готова, я б не хотів на ній зупинятися. Ця декларація буде рекомендована лідерами», - заявив індійський переговорник Амітаб Кант.

Зазначається, що учасники переговорів групи двадцяти найбільших економік світу протягом кількох днів намагалися узгодити формулювання підсумкового документа через розбіжності щодо російсько-української війни, сподіваючись залучити Москву та Пекін для підготовки комюніке, яке також торкатиметься нагальних глобальних проблем, таких як борги і зміна клімату.

Очікується, що на саміті у Нью-Делі домінуватимуть Захід та його союзники.

Президент Китаю Сі Цзіньпін вирішив пропустити цю зустріч і відправляє замість себе прем'єр-міністра Лі Цяна, російський президент Володимир Путін також буде відсутній.

Читайте також: ЄС хоче використати відсутність Путіна та Сі на саміті G20 для впливу на Африку – Bloomberg

Серед інших лідерів, які візьмуть участь в саміті G20 - президент США Джо Байден, канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністри Великої Британії Ріші Сунак та Японії Фуміо Кішіда.

У п'ятницю Китай заявив, що готовий працювати з усіма сторонами та домагатися позитивного результату на саміті.

Як повідомляв Укрінформ, Індія, яка прийматиме саміт G20, запропонувала проєкт підсумкової декларації без засудження агресії Москви проти України, але цей варіант не влаштовує ЄС та інших союзників України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-