Стефанчук зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу США

Стефанчук зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу США

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та спікер Палати представників Конгресу США Кевін Маккарті обговорили потреби ЗСУ, повоєнну відбудову, питання викрадених Росією дітей та енергетичні проблеми.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Перша зустріч-знайомство зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті. Наголосив, що Україна й Український народ глибоко шанують послідовну двопартійну і двопалатну підтримку з боку США, особливо в умовах російського повномасштабного вторгнення», - поінформував він.

Читайте також: Стефанчук закликав парламент Канади ухвалити резолюцію про довгострокову допомогу Україні

Голова ВР подякував США за допомогу у військовій, фінансовій, гуманітарній сферах і консолідацію міжнародного співтовариства для протидії російському агресору.

«Під час нашої розмови поінформував Кевіна Маккарті про ситуацію на фронті. Попри шалену концентрацію сил і засобів росіян, українські воїни продовжують наступальну операцію», - зауважив Стефанчук.

Він наголосив, що для подальшого успіху Україні потрібна достатня кількість зброї.

«Системи ППО, артилерійські снаряди, бойові танки і бронетехніка — це першочергові потреби ЗСУ», - додав спікер українського парламенту.

Читайте також: Оборонна підтримка і шлях України в ЄС і НАТО - Стефанчук зустрівся зі спікером парламенту Фінляндії

За словами Голови ВР, під час зустрічі обговорювалось питання повоєнної відбудови зруйнованої інфраструктури України.

«Я переконаний, що у цьому процесі провідна роль належатиме саме нашим союзникам, які зробили й роблять внесок у Перемогу. Тому вбачаю, що США матимуть основне значення у цьому», - підкреслив Стефанчук.

Окрім того, він акцентував на питаннях викрадених Росією українських дітей, а також на питаннях енергетичних, зокрема диверсифікації російських джерел енергопостачання.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прибув з робочим візитом в Токіо для участі у Парламентському саміті G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-