Оборонна підтримка і шлях України в ЄС і НАТО - Стефанчук зустрівся зі спікером парламенту Фінляндії

Оборонна підтримка і шлях України в ЄС і НАТО - Стефанчук зустрівся зі спікером парламенту Фінляндії

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив зі спікером Парламенту Фінляндії Юссі Халла-Ахо подальшу оборонну підтримку України, санкції проти Російської Федерації, а також поступ України в ЄС і НАТО.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Важлива зустріч зі Спікером Парламенту Фінляндії Юссі Халла-Ахо. Подякував за особисте лідерство й внесок у формування потужної підтримки України з боку Фінляндії — політичної, військової, фінансової та гуманітарної», - повідомив він.

Стефанчук зазначив, що під час зустрічі голови обох парламентів обговорили ряд питань, серед яких - подальша оборонна підтримка України та потреби Сил безпеки й оборони.

За словами Голови ВР, окрема увага була приділена подальшому запровадженню та посиленню санкцій проти РФ.

«Також обговорили подальший поступ України в ЄС і НАТО. Зазначив, що Україна розраховує на допомогу Фінляндії у процесі подальшої європейської інтеграції як на двосторонньому рівні, так і у межах ЄС», - наголосив спікер українського парламенту.

Читайте також: Фінляндія схвалила новий пакет військової допомоги Україні на €94 мільйони

Водночас він додав, що важливою є і підтримка Фінляндією прискореного руху України до членства у НАТО.

«Наостанок подякував Президентові, Парламенту й Уряду Фінляндії у підтримці Формули миру Президента України Володимира Зеленського», - резюмував Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук прибув з робочим візитом в Токіо для участі у Парламентському саміті G7, який відбудеться з 7 вересня.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-