Новопризначена очільниця МЗС Нідерландів обговорила з генсеком НАТО підтримку України

Новопризначена очільниця МЗС Нідерландів обговорила з генсеком НАТО підтримку України

Укрінформ
Новопризначена очільниця МЗС Нідерландів Ганке Брюїнс Слот обговорила з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом постійну підтримку України.

Про це вона написала у соцмережі X (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

“Гарна зустріч із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі. У нас відбулася чудова розмова про важливість хорошої співпраці країн НАТО. Ми повинні продовжувати інвестувати в це. Ми також детально говорили про нашу постійну підтримку України”, - написала вона.

Читайте також: У Нідерландах згортають проєкт з підтримки біженців з України та приймаючих їх місцевих сімей

Вона також зазначила, що “НАТО є наріжним каменем нашої безпеки тут, у Нідерландах. Як ветеран Афганістану я на власному досвіді переконалася у важливості роботи НАТО і в тому, що означає сильний трансатлантичний альянс”.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах Міністерство закордонних справ очолила Ганке Брюїнс Слот, яка раніше очолювала МВС країни.

Читайте також: У Нідерландах просять створити додаткові місця для прийому біженців з України

Член CDA (Християнсько-демократична партія) Ганке Брюїнс Слот стала новим тимчасовим міністром закордонних справ. Вона змінила на цій посаді свого колегу по партії Вопке Гукстру, який є кандидатом у члени Європейської комісії.

Брюїнс Слот на новій посаді відіграватиме важливу роль у формуванні нідерландської підтримки України у боротьбі з російською агресією.

Варто зазначити, що уряд, який йде у відставку, залишиться при владі до парламентських виборів 22 листопада і подальшого формування. Після нещодавніх парламентських виборів формування нового кабінету міністрів зайняло близько десяти місяців.

Читайте також: Нідерланди нададуть підтримку компаніям, які прагнуть долучитися до відбудови України

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра був висунутий урядом на посаду єврокомісара після того, як Франс Тіммерманс, який її обіймав, пішов у відставку, щоб взяти участь у майбутніх національних виборах.

Гукстра очолював МЗС Нідерландів з 10 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-