Зеленський: За цей день маємо нові оборонні домовленості

Зеленський: За цей день маємо нові оборонні домовленості

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський повідомив про нові оборонні домовленості за день та анонсував нову міжнародну комунікацію.

Як передає Укрінформ, про це Глава держави заявив у своєму відеозверненні.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

“За цей день маємо нові оборонні домовленості. Нові політичні, гуманітарні домовленості. Готуємо й нову міжнародну комунікацію, щоб цей тиждень із погляду нашої зовнішньополітичної роботи ще додав активності. Щоб наші воїни, увесь наш народ відчули більше посилення. Я дякую всім, хто допомагає й допомагатиме! Дякую всім, чия сила – українська!”, - наголосив Зеленський.

Також він поінформував, що звернувся сьогодні до лідерів - учасників саміту Триморʼя, великого регіону, який є одним із джерел європейської міцності. “Балтійське море, Чорне та Адріатика – усі країни нашої частини Європи. Саміт відбувся у Румунії. Я закликав усіх наших партнерів, наших сусідів і надалі берегти єдність у Європі”, - підкреслив Президент.

Інформуючи про перебіг дня, Зеленський повідомив, що 6 вересня в Києві відбувалися кілька вагомих міжнародних подій, візитів партнерів.

Зокрема, Київ відвідали прем’єрка Данії Метте Фредеріксен, держсекретар США Ентоні Блінкен. Також Київ відвідали перші леді та джентльмени держав-партнерів, які взяли участь у цьогорічному третьому Саміті перших леді та джентльменів, присвяченому ментальному здоров’ю.

Читайте також: Зеленський зустрівся із Блінкеном у Києві

Як повідомлялося, 6 вересня у Києві відбувся третій Саміт перших леді та джентльменів під назвою "Ментальне здоров'я: стійкість і вразливість майбутнього". Саміт започаткований з ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-