Фінляндія схвалила новий пакет військової допомоги Україні на €94 мільйони

Фінляндія схвалила новий пакет військової допомоги Україні на €94 мільйони

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо на підставі пропозиції уряду схвалив рішення про надання 18-го пакета військової допомоги Україні.

Про це повідомляється на сайті уряду Фінляндії, передає Укрінформ.

Вартість пакета, що включає, зокрема, важке озброєння та боєприпаси, становить 94 млн євро. Загальна вартість фінської військової допомоги України нині оцінюється у 1,3 млрд євро.

Читайте також: Фінляндія вивчає можливість виробництва бронетехніки в Україні

«Підтримка України Фінляндією та нашими союзниками залишається непохитною. Головним питанням майбутнього порядку безпеки в Європі та Фінляндії є здатність стримати агресію Росії проти України», - сказала міністр оборони країни Антті Хаккянен.

Наголошується, що при прийнятті рішення щодо додаткової допомоги Фінляндії враховано як потреби України, так і ресурси Збройних сил.

Додаткові подробиці щодо вмісту допомоги, способу та графіку її доставки не оголошуються з міркувань безпеки.

Читайте також: Фінляндія готова брати участь у відбудові України – прем’єр

Також прем'єр-міністр Петтері Орпо заявив, що уряд Фінляндії ухвалив рішення призначити у Міністерстві закордонних справ спеціальну людину, яка координуватиме участь країни у відновлювальних роботах в Україні.

За словами глави фінського уряду, реконструкція відкриває значні можливості для бізнесу фінських компаній. Орпо зазначив, що Фінляндія може запропонувати рішення світового рівня у таких галузях, як чиста енергетика, будівельний сектор, цифровізація та співробітництво у сфері освіти.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з Премʼєр-міністром Фінляндії Петтері Орпо в Києві анонсував 18-й пакет оборонної допомоги від Фінляндії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-