Зеленський вніс до Ради подання про призначення Умєрова міністром оборони

Зеленський вніс до Ради подання про призначення Умєрова міністром оборони

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про призначення Рустема Умєрова на посаду міністра оборони.

Як повідомляє Укрінформ, відповідний проєкт постанови зареєстровано під номером 10004.

"Відповідно до пункту 12 частини першої статті 85, пункту 10 частини першої статті 106, частини четвертої статті 114 Конституції України вношу подання про призначення Р.Умєрова на посаду міністра оборони України", – йдеться в документі.

Читайте також: Рада звільнила Умєрова з посади голови Фонду держмайна

Як повідомляв Укрінформ, 3 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що впродовж тижня запропонує парламенту звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони і призначити на відповідну посаду чинного голову Фонду державного майна Рустема Умєрова.

5 вересня Верховна Рада підтримала звільнення Резнікова з посади міністра оборони України.

Рустем Умєров – український політик і бізнесмен кримськотатарського походження. Народний депутат ІХ скликання, обраний до Верховної Ради від політичної партії "Голос", упродовж 2019 – 2022 років. Під час роботи в парламенті активно лобіював законопроєкти щодо прав кримських татар, а також ініціював законодавчі акти і політичні заяви стосовно тимчасово окупованого Криму.

Одразу після початку повномасштабної війни Умєров увійшов до складу української делегації на переговорах із Російською Федерацією. Також він залучений до процесу перемовин щодо обміну полоненими. Зокрема, Умєров посприяв проведенню обміну полоненими у вересні 2022 року, коли Україні вдалося повернути 215 громадян, у тому числі захисників Маріуполя, серед яких були командири "Азову".

З 7 вересня 2022 року він очолював Фонд державного майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-