У Раді досі не зареєстрували законопроєкт щодо збільшення штату НАБУ — Кривонос

У Раді досі не зареєстрували законопроєкт щодо збільшення штату НАБУ — Кривонос

Ексклюзив
Укрінформ
У Верховній Раді ще не зареєстрували законопроєкт про збільшення штатної чисельності Національного антикорупційного бюро, який знаходиться у парламенті з травня поточного року.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу директор НАБУ Семен Кривонос у кулуарах конференції «4 роки ВАКС: досягнення і виклики».

«Немає жодного зареєстрованого законопроєкту щодо збільшення штатної чисельності НАБУ. У нас може все прийматися дуже швидко за наявності політичної волі. Якщо буде політична воля, то це не складний законопроєкт», - сказав він.

На запитання, чи означає це, що для збільшення чисельності працівників бюро немає політичної волі, Кривонос сказав: «Немає законопроєкту».

Читайте також: Генпрокурор прокоментував ідею передати частину корупційних справ від НАБУ до САП

Як повідомляв Укрінформ, у травні поточного року НАБУ направило до антикорупційного комітету парламенту законопроєкт, який передбачає поетапне збільшення штатної чисельності відомства з 700 до 1 000 працівників.

Раніше в інтерв’ю Укрінформу Кривонос розповів, що необхідність збільшити кількість працівників у бюро з’явилася у зв’язку зі зростанням кількості кримінальних справ.

Зокрема, у 2015 році, на початку створення бюро, у провадженні відомства було близько 250 справ. Станом на кінець 2022 року їх уже 716.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-