Данілов заперечив причетність України до вибухів на «Північних потоках»

Данілов заперечив причетність України до вибухів на «Північних потоках»

Укрінформ
Українська держава не має жодного відношення до саботажу на газопроводах «Північний потік» восени минулого року.

Про це, як передає Укрінформ, заявив в інтерв’ю Welt секретар РНБО Олексій Данілов.

«Чи ми маємо до цього відношення? Звичайно, що ні», - заявив Данілов, додавши, що саме Росія була зацікавлена в знищенні свого газогону, вона ж мала в той час в тому районі чимало своїх кораблів. Рано чи пізно ми всі дізнаємося, що відбулося, припущень є багато, зазначив політик.

Коментуючи вагання німецького уряду в питанні надання Україні крилатих ракет Taurus, мовляв, через побоювання, що Україна буде використовувати їх по території РФ, Данілов зазначив, що для ударів по об’єктам у Росії Україна використовує зброю власного виробництва. Київ, підкреслив він, поважає своє зобов’язання перед західними партнерами не використовувати їх зброю для цього і дотримується своїх обіцянок. Забороняти ж Україні використовувати власну зброю для ударів по території РФ «було би дуже дивно».

Отже недовіри до України немає, але справа в тому, що досі «дехто лякається» Росії, того, щоби роздратувати її, що, з української точки зору, є абсолютно хибною та небезпечною позицією, сказав секретар РНБО. Він нагадав, що свого часу так само всі боялися Гітлера.

«Якщо ви лякаєтеся, ви обов’язково програєте», - застеріг політик.

Читайте також: У відомстві Шольца заявили, що розслідування підриву Nord Stream триває

Помилкою Заходу Данілов також вважає переконання, що Путін усе контролює. Сам феномен появи Пригожина говорить, що це абсолютно не відповідає дійсності. Відтепер процеси в РФ будуть відбуватися спонтанно, фрагментовано та так, як ніхто не очікує, це лише питання часу, прогнозує Данілов. Александру Лукашенку тепер треба бути в «дуже великому шпагаті», щоби не повторити долю Пригожина, додав він.

Ситуація на фронті точно не є патовою, переконаний Данілов. Найболючішою проблемою він назвав перевагу росіян у небі. Він також зауважив, що публічно жодної критики з боку західних партнерів стосовно дій ЗСУ Київ не отримував, хоча в ЗМІ і з’являється певні припущення.

Секретар РНБО запевнив, що цифри втрат українців на фронті, які наводять деякі ЗМІ, аж ніяк не відповідають дійсності. За його словами, люди, які писали це, не мають точної інформації.

Висловив своє бачення Данілов і стосовно шансів на використання Кремлем ядерної зброї, що неабияк турбує Захід.

«Використання ядерної зброї – це останнє, що зможе зробити Путін. Після цього не буде ні Путіна, ні Росії, взагалі нічого», - заявив політик.

Читайте також: «Український слід» у підриві «Північних потоків»: Хто і навіщо знову дістає «дохлу кішку»

За його словами, якщо російський президент вважає, що використання тактичної ядерної зброї допоможе йому досягти успіхів в Україні, він глибоко помиляється: українці ще набагато сильніше захищатимуть свою землю та рухатимуться вперед доки останній російський солдат не залишить територію України.

Всі погрози про «перетворення на радіоактивний попіл» лише показують, з якими божевільними ми маємо справу, додав Данілов. 

Як повідомлялось, у німецьких ЗМІ з’явилась інформація про те, що генпрокурор ФРН, який розслідує факт підриву 3 з 4 гілок газопроводів наприкінці вересня 2022 року, мовляв, переконаний, що це зробили українці. В федеральному уряді це не коментують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-