Арахамія припускає можливість виборів у наступному році

Арахамія припускає можливість виборів у наступному році

Укрінформ
Голова парламентської фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що цьогоріч виборів в Україні не буде, проте не виключає їх проведення наступного року.

Про це заявив голова парламентської фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми перебуваємо у стані війни і не знаємо, чи наступні парламентські вибори пройдуть під час війни, чи після неї. Я думаю, що теоретично вибори можуть бути проведені під час війни. Ви бачите, як міжнародні партнери надсилають нам сигнали, що вибори мають бути проведені і під час війни, щоб не сталося так званого застою демократії. Зараз вибори законодавчо заборонені. Але якщо такі питання виникатимуть, то нам все-таки доведеться дослухатися. Не в цьому році точно, але наступного року чи через рік нам потрібно буде це робити", - сказав Арахамія.

Він зауважив, що Україна має дослухатися до порад міжнародних партнерів. "Ми знаємо, що у нас у кожній гривні 68 копійок - це гроші міжнародних партнерів. Тобто ми маємо дослухатися до їх думки, бо вони нам дуже активно допомагають", - зауважив депутат.

Водночас Арахамія висловив переконання, що в наступному складі парламенту "є місце для фракції "Слуга народу".

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році в Україні мали б відбутися вибори до Верховної Ради та президентські вибори, проте під час воєнного стану їх проведення заборонено законом.

Нещодавно американський сенатор Ліндсі Грем висловив думку, що вибори в Україні мають відбутись наступного року, попри те, чи закінчиться війна. Він вважає, що це буде кращим доказом змін у країні.

Читайте також: Вибори зараз заберуть увагу від питання відновлення миру - Президент

Президент Володимир Зеленський вважає, що проведення виборів найближчим часом забере увагу українців та світу від головного – від процесу відновлення миру.

Він зауважив також, що в такому разі США та Європа мають забезпечити чесність виборів, а саме направити в Україну своїх спостерігачів, зокрема й на лінію фронту.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк серед причин, які унеможливлюють проведення виборів під час війни, назвав питання безпеки, фінансування, неможливість реєстрації виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-