МЗС України: Вже почали хвилюватися, що Орбан давно не закликав узаконити російську агресію

МЗС України: Вже почали хвилюватися, що Орбан давно не закликав узаконити російську агресію

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України на заклик премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана узаконити агресію Росії відповіло, що не торгує своїми територіями і суверенітетом.

Про це написав речник МЗС Олег Ніколенко у Фейсбуці у відповідь на останню заяву Орбана, передає Укрінформ.

«Насправді ми вже почали хвилюватися, що Віктор Орбан давно не закликав припинити постачання зброї до України та узаконити агресію Росії. Навіть почали сумніватися в послідовній позиції угорського прем’єра», – зазначив він.

Речник МЗС наголосив, що «невідомо, як там в Угорщині», але Україна не торгує ні своїми територіями, ні своїм суверенітетом, і світ не буде торгувати.

Ніколенко також додав, що російське керівництво, яких би воно не залучало публічних адвокатів, неодмінно понесе відповідальність за все заподіяне українцям зло.

Читайте також: Дуже прикро, що з вуст Папи лунають ідеї великодержавності Росії - МЗС

Раніше ЗМІ повідомили, що Орбан зробив чергову антиукраїнську заяву. Зокрема, він вважає, що Захід має «укласти угоду» із Путіним щодо безпеки України, яка не повинна включати ні повернення Криму, ні членство України в НАТО. Він також висловив переконання, що найкращим шансом для миру є припинення військової підтримки України.

Раніше Орбан заявляв, що блок НАТО, який допомагає Україні, є сильнішим за Росію, але перемогти РФ неможливо, тож треба домовлятися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-