Саміт миру і допомога Україні: Зеленський провів розмову з прем'єром Японії

Саміт миру і допомога Україні: Зеленський провів розмову з прем'єром Японії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час телефонної розмови запевнив Президента України Володимира Зеленського у непохитності підтримки України.

Як передає Укрінформ, про це Посольство Японії в Україні повідомляє у Фейсбуці.

"Сьогодні Прем’єр-міністр Фуміо Кішіда провів телефону розмову з Президентом України Володимири Зеленським, запевнивши у непохитності підтримки України", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначили у посольстві, Кішіда засудив російські атаки на різні регіони України та пояснив, як надходить допомога з Японії, у тому числі через Трастовий фонд НАТО.

"Прем’єр-міністр також запевнив, що Японія продовжить використовувати головування у G7 для, зокрема діалогу з країнами Глобального Півдня та Індо-Тихоокеанського регіону", - зауважили у посольстві.

Лідери домовилися спільно працювати і надалі.

Своєю чергою, Володимир Зеленський запросив Японію взяти участь у підготовці Глобального саміту миру.

Читайте також: Японія надала будматеріали для відновлення постраждалих унаслідок підриву Каховської ГЕС будинків

Під час розмови Зеленський подякував Кішіді за всебічну допомогу, зокрема підтримку української формули миру, і запросив Японію взяти участь у підготовці Глобального саміту миру.

"Цінуємо декларацію G7 про безпекові гарантії для України, ухвалену під час японського головування. На часі – укладення відповідних двосторонніх угод у межах декларації. Готові розпочати цей переговорний процес із Японією якнайшвидше", - зазначив Зеленський.

Він повідомив Премʼєр-міністру про зусилля, яких докладає Україна для продовження дії "зернового коридору", зокрема шляхом створення альтернативних маршрутів. "Україна готова й надалі виступати гарантом світової продовольчої безпеки", - наголосив Зеленський.

Також співрозмовники обговорили підготовку Конференції з питань відновлення України, запланованої у Японії на початок наступного року, та скоординували кроки напередодні важливих міжнародно-правових заходів.

Читайте також: Зеленський зустрівся з прем’єром Японії – говорили про допомогу та ситуацію на фронті

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня Прем'єр-міністр Японії заявив, що його країна передасть Україні систему виявлення безпілотників у рамках допомоги на тлі російської агресії.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-