Японія передасть Україні систему виявлення дронів

Японія передасть Україні систему виявлення дронів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Кішіда Фуміо заявив, що Японія передасть Україні систему виявлення бзепілотників у рамках допомоги країні на тлі російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє nippon.com.

Кішіда заявив про передачу системи під час виступу на саміті НАТО.

Зазначається, що у березні Кішіда відвідав Україну та повідомив Президенту України Володимиру Зеленському, що Японія виділить 30 мільйонів доларів допомоги на нелетальне оборонне обладнання через трастовий фонд НАТО.

Саме цей фонд буде використовуватися для передачі системи виявлення дронів.

У промові в середу Кішіда зазначив, що міжнародна спільнота перебуває на історичному повороті. Посилаючись на угоду Групи семи на травневому саміті в Японії щодо рішучої протидії будь-яким одностороннім спробам змінити статус-кво силою, він пообіцяв, що Японія й надалі посилюватиме співпрацю з іншими країнами для підтримки та зміцнення міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права.

Читайте також: Зеленський заявив про домовленість із Німеччиною про додаткові установки Patriot

Японський лідер також зазначив, що безпека Європи та Індо-Тихоокеанського регіону - нероздільні. Він висловив свою рішучість працювати над зміцненням зв’язків між НАТО та його чотирма партнерами в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні – Японією, Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією.

Як повідомлялося, у Вільнюсі триває другий день саміту НАТО, головними темами якого є зміцнення системи стримування й оборони Альянсу та продовження допомоги для України у її боротьбі проти російської агресії. Розпочалося перше в історії засідання новоствореної Ради НАТО-Україна за участю Президента Зеленського та лідерів 31 країни-союзниці, а також Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-