Чехія підтримуватиме Україну до перемоги – глава МЗС

Чехія підтримуватиме Україну до перемоги – глава МЗС

Укрінформ
Чеська Республіка підтримуватиме Україні на шляху досягнення миру, який можливий лише на українських умовах і засадах міжнародного права.

Про це заявив міністр закордонних справ ЧР Ян Ліпавський на спільній з українським колегою Дмитром Кулебою пресконференції у Празі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Мирного рішення можна досягти лише за участю України та за її правилами. Чехія підтримує український мирний план з 10 пунктів. Ми також запропонували допомогу в його наповненні», - сказав міністр.

Ліпавський запевнив колегу в тому, що Чехія продовжить підтримувати та надавати допомогу Україні до її перемоги у війні, розв’язаній Росією.

Він підкреслив, що не можна йти на жодні поступки, якщо це означатиме порушення міжнародного права, не можна обміняти мир на будь-яку частину суверенної території України.

«Єдиним нашим захистом перед російським імперіалізмом є активна підтримка України, підтримка її вступу до НАТО та ЄС», - сказав глава чеської дипломатії, додавши, що Україна має для вступу в ЄС виконати необхідні умови і провести потрібні реформ.

Міністри обговорили ситуацію в Україні, можливості завершення війни, скоординували міжнародні зусилля.

Зокрема, йшлося про підготовку другого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи, який пройде 24 жовтня в Празі, та «Форуму для України», який також запланований у Празі в рамках Форуму 2000 у жовтні.

«Чехія хоче цими акціями показати, що є стійким і надійним партнером України», - зауважив Ліпавський.

Він подякував ЗСУ і українському народові за безпековий щит, який захищає від російських окупантів і Чехію. Відвага українського народу заслуговує на глибоку подяку, підкреслив дипломат.

Читайте також: Кулеба запросив уряд і компанії Чехії на український форум оборонних індустрій

Як повідомлялося, глава МЗС України перебуває у Чехії з візитом. Раніше цього дня він виступив на нараді чеських послів.

Фото: Pirátská strana

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-