Кулеба запросив уряд і компанії Чехії на український форум оборонних індустрій

Кулеба запросив уряд і компанії Чехії на український форум оборонних індустрій

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на зустрічі з радником з питань національної безпеки Чехії Томашем Пояром запросив чеський уряд і компанії на Форум оборонних індустрій.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

“Я зустрівся з радником з питань національної безпеки Чехії Томашем Пояром для поглиблених переговорів щодо подальшого розвитку нашої оборонної співпраці. Я також запросив чеський уряд і компанії на перший в Україні Форум оборонних індустрій цієї осені”, – зазначив він.

МЗС України також у Телеграмі поінформувало, що свій заклик до чеських компаній Кулеба повторив на нараді чеських послів. У виступі міністр наголосив, що на першому Форумі українські та іноземні виробники зможуть створити спільні підприємства, укласти альянси, підписати контракти та відкрити нові можливості для спільного зростання.

"Дехто стверджує, що надання зброї розпалює конфлікт, але насправді зупинка в постачанні не призвела би до завершення війни. Дорога до справедливого та тривалого миру іде через перемогу на полі бою", – заявив Кулеба у промові до чеських дипломатів.

Читайте також: Україна і Франція проведуть у вересні семінар для оборонних компаній – посол

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28 серпня здійснює візит до Чеської Республіки. Протягом тижня глава МЗС також відвідає Францію та Іспанію.

Раніше Президент України Володимир Зеленський оголошував, що восени в Україні відбудеться перший форум оборонних індустрій.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-