Молдова надішле більше підтримки Україні - Санду

Молдова надішле більше підтримки Україні - Санду

Укрінформ
Президентка Мая Санду заявила у неділю, що незабаром Молдова надішле більше підтримки Україні, щоб побачити кінець «цій божевільній війні».

Про це вона сказала в інтерв’ю американській телерадіокомпанії CNN, передає Укрінформ.

«Україна потребує більше підтримки… і всі мають розуміти, що якщо Україні не допомогти, то Росія не зупиниться ні на Україні, ні на Молдові», – сказала Санду.

Лідерка Молдови також зазначила, що «незабаром надійде більше підтримки, щоб Україна могла повернути свої території, і ми побачимо кінець цій божевільній війні».

На питання про смерть ватажка ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина, який загинув у результаті авіакатастрофи у Тверській області, молдовська політикиня відповіла, що «це лише підтверджує ризики, які походять з боку Росії, країни, яка не має правосуддя», і що такі ризики не обмежуються кордонами РФ.

Під час інтерв’ю Санду розповіла про російські війська, які незаконно перебувають у Придністров’ї, і що таким чином російська влада намагається вплинути на ситуацію у Молдові.

Вона також прокоментувала видворення російських дипломатів із Молдови та молдовських із Росії, зазначивши, що спроби РФ повалити демократичний уряд свідчать про неповагу до країни, у даному випадку – до Молдови.

Читайте також: Ваша стійкість і рішучість надихають усіх нас: Санду привітала Україну з Днем Незалежності

З приводу курсу Молдови на євроінтеграцію Санду визнала, що у країні все ще є корумповані судді та прокурори, які не дають змоги новим реформам бути успішно втіленими, проте запевнила, що з моменту вступу країни до ЄС демократія у державі буде збережена.

Як повідомлялося, парламент Молдови доповнив Кримінальний кодекс країни двома статтями, які передбачають відповідальність за активну та пасивну політичну корупцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-